Úvod

Novinky
Kuchařka

     Polévky

     Ke knedlíkům

     Tofu, soja apod

     Zeleniny

     Luštěniny

     Arabská jídla

     Mexická a šp. jídla

     Italská jídla, těstoviny

     Sladká jídla

     Houbová jídla

     Jiné

     Saláty

     Pomazánky


Z čeho vařit
Restaurace
Citáty
Argumenty
Zdraví
Slavní vegetariáni
Odkazy

Videa

Otázky a odpovědi
Návštěvní kniha

 

Home | Kuchařka | Arabská jídla | Falafel fotonávod

Falafel - fotonávod falafel recept, jak uvařit falafel

 

Pro 4 osoby: 2 šálky namočené cizrny, 1 šálek nasekané zelené cibule (možno jarní), ˝ šálku nasekané petrželky, 4 st česneku (nasekaného), 1 polévková lžíce mletého římského kmínu (ne obyčejný!), 2 lžičky soli, ˝ lžičky pepře, větší špetka chilli (možno přidat ještě větší špetku koriandru, několik lžic tahini a hrašku).

1 šálek cizrny necháme namočenou přes noc (12-20h), aby byla měkká ke konzumaci, ale stále křupavá (zdvojnásobí objem). Slijeme vodu a pečlivě rozmixujeme cizrnu na jemnou kaši (nevaříme jí!). Do mixéru poté přidáme nasekanou cibuli, petrželku, na menší kusy nasekaný česnek a rozmixujeme. Přendáme do mísy, osolíme, přidáme koření (nejvíce římský kmín) a dáme na 20 minut do lednice. Tvarujeme kuličky či placičky (3-4cm v průměru) a důkladně je mačkáme, aby držely pohromadě. Pro jistotu lze zahustit hraškou, nejlépe pikantní (případně moukou). Smažíme ve velké vrstvě oleje na středním plameni a než jsou nahnědlé, tak na ně nesaháme, aby se nerozpadly. Smažené placičky necháme okapat na ubrousku. Podáváme v pita chlebu, pšeničné tortille, arabském chlebu s cous cous salátem nebo s hranolkami a zeleninou. Recepty na podávání falafelu viz Arabská jídla.

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Kuchařka | Arabská jídla | Falafel fotonávod