DomůKontakt  . 

 
 
       
       

Úvod

Novinky
Kuchařka

     Polévky

     Ke knedlíkům

     Tofu, soja apod

     Zeleniny

     Luštěniny

     Arabská jídla

     Mexická a šp. jídla

     Italská jídla, těstoviny

     Sladká jídla

     Houbová jídla

     Jiné

     Saláty

     Pomazánky


Z čeho vařit
Restaurace
Citáty
Argumenty
Zdraví
Slavní vegetariáni
Odkazy

Videa

Otázky a odpovědi
Návštěvní kniha

 

Home | Kuchařka | Jiné

Jiné

 

LANGOŠE
ZAPEČENÉ BAGETY
ZELNÝ KOLÁČ

LANGOŠE ***
500g hladké mouky, 42g droždí (1 kostka), 3 stroužky česneku, kečup, sůl, olej na smažení
Mouku prosejeme do mísy, přidáme v troše vody rozetřené droždí, osolíme a asi 250 ml vody zaděláme na hladké těsto, které necháme přikryté asi 1 hodinu na teplém místě kynout. Pak z něho lžící namočenou ve vodě vykrajujeme stejně velké kousky, roztlačíme je a roztáhneme na placku a ve vyšší vrstvě oleje po obou stranách zprudka smažíme dozlatova. Ještě horké langoše potřeme česnekem utřeným se solí a pokapeme kečupem (případně i strouhaným sýrem).


ZAPEČENÉ BAGETY S COUS COUS SALÁTEM ****
Menší bagety (10 cm) nebo Pita chléb, sýr mozzarella, střední rajčata, bazalka, sůl, pepř.
Bagetky podélně přepůlíme, můžeme trochu vydlabat, vložíme na plátky nakrájenou mozzarellu, osolíme, opepříme a poklademe plátky rajčat (možno i salát nebo čerstvou bazalku). Naplněné bagety vložíme do toastovače, který má plochý nástavec a necháme opéct. Výborný je také v troubě zapečený pita chléb (nejlépe pod grilem). Za tepla podáváme s cous cous salátem (recept viz. saláty).


ZELNÝ KOLÁČ **
500g listového těsta, 500g hlávkového zelí, 1 cibule, 3 lžíce másla, mletý pepř, sůl, hladká mouka, 1 vejce, kmín na posypání.
Zelí očistíme a nakrouháme na nudličky. Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme zelí, krátce je osmahneme, osolíme, opepříme, nepatrně podlijeme vodou a přiklopené dusíme doměkka. Přebytečnou tekutinu necháme okapat. Listové těsto rozdělíme na poloviny a obě vyválíme na pomoučeném vále na velký obdélníkový plát o velikosti menšího plechu. Jeden plát přeneseme na studenou vodou vypláchnutý plech, poklademe dušeným zelím a přikryjeme druhým plátem těsta (jinou možností je dělat malé trojúhelníčky). Okraje těsta dobře přitiskneme. Koláč potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti kmínem, vložíme do horké trouby a upečeme dozlatova.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Home | Kuchařka | Jiné